Nezávislosť je vecou nemnohých : je to výsada silných. A kto sa pokúsí byť nezávislý, treba že
k tomu mal nejlepšie právo, aj keď nemusí, dokazuje, že pravdepodobne neje len silný, no
až ztreštene opovážlivý! Friedrich Niezche

streda 25. augusta 2010

15.10.1844-25.8.1900

Dnes je to 110 rokov od úmrtia Friedricha Nietzecheho,najväčšieho to filozofa všetkých čias.Česť jeho pamiatke,dielam no hlavne jeho odkazu RIP.......

Hominismus a iné charakterové vady vyvolených i podvolených.


     Ťažko dokázať či tento dobový mainstremový vplyv slabosti,poddajnosti a s nimi súvisiacej rovnosti je len reakcia na radikálny začiatok dvadsiateho storočia a s ním spojené udalosti,alebo jav je v spoločnosti umelo presadzovaný a živený záujmovými skupinami.
Skôr sa prikláňam k verzií druhej,lebo ako tak pozorujem ľudí a ich nálady,v priemere majú úsudok ešte celkom triezvy,samozrejme je to prípad od prípadu až ku tomu že extrém neguje extrém,ale taká už je asi táto schizofrénna doba.
Ad Schizofrénna doba,toť výsledok práve multikultúry a jej dôsledkov,ťažšie si človek hľadá svoju identitu,keď to čo  cíti teda mu to kážu gény,rod a činy jeho predkov ,je často práve v ostrom kontraste s tým čo vidí v čarovnej skrinke na gójske sny.
   Táto rozpoltenosť doby,oslavy slabosti,inakosti ktoré práve paradoxne hlásajú tí pre ktorých je rovnosť nadovšetko, no sa tak prezentujú iba na verejnosti,bude mať časom zas len rovnako tvrdú opozíciu a klin klinom sa vybije aby sa rovnováhy(nie rovnosti!!!)dosiahlo.
        Vodcovia pod maskou humanity ohlupujú davy,tradičným to spôsobom získania si priemerov na svoje strany,počítajúc s dedičným pocitom viny,súperia o to kto je „dobrejší“,“citlivejší“ neberúc vôbec v úvahu dôsledky aj v časovom horizonte.Moc je dôležitá tu a teraz,ospravedlňovaná si dobrom?Čo je to? to "dobro" dnes?.
Ale všetko je len maskou,málokto nemá strach ukázať svoju pravú tvár,teda aj svoje horšie stránky a práve pod maskou najkrajšou skrýva sa tvár diabla.
   Teda lúza pozdvihni zrak,a súď aj podľa týchto merítiek!
Až nastane doba keď väčšina pozdvihne svoje zraky nad horizont,a uvidí ďalej ako po svoje bruchá na ktorých má položené peňaženky,spadnú masky uzurpovateľov moci ,a oni stratia svoju moc.Vtedy si budete možno vládnuť sami a budete skutočne slobodnejší.
Otázkou je ale, ako toho dosiahnuť a či vôbec chcete toho dosiahnuť.Musíte?
Vlka skrotíš,len či aj pes ešte zvlčí,aspoň keď treba je.
      Netreba Vám slobody,treba len žiť a s tým spojené pudy plniť?Žrať a množiť sa?Pud teritoriálny vytráca sa časom a dobou,pud napredovať strieda pud závisti,nevyužitý potenciál Vášho rodu sa vytráca,alebo topí sa v alkohole a nerestiach.
   Rebríček hodnôt prispôsobujete si prostrediu,miesto toho aby ste prostredie prispôsobovali svojmu rebríčku hodnôt,krčiac sa pred tými čo Vám o tom čo dobrom a zlom je kážu,strácate tým sami seba aj svoju minulosť.Budúcnosť je momentálne nepodstatnou,lebo vy ku zverom zas mierite.